Isä ja tytär rakastuivat – saivat kaksi lasta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Uuden-Seelannin oikeus on määrännyt 23-vuotiaalle naiselle ja 37-vuotiaalle miehelle kahden vuoden lähestymiskiellon. Syynä on parin sukulaissuussuhde. Mies on naisen biologinen isä.

Uusiseelantilainen mies oli harrastanut 14-vuotiaana seksiä kasvattajaäitinsä kanssa. Tällöin 30-vuotias äitipuoli oli tullut raskaaksi ja synnyttänyt tytön. Stuff-julkaisun mukaan tytön ja hänen siittäjänsä tiet kohtasivat 16 vuotta myöhemmin. He rakastuivat ja perustivat perheen siitäkin huolimatta, että mies oli 16-vuotiaan naisen biologinen isä. Pariskunta sai kaksi lasta, joista toinen kuoli kolmen kuukauden ikäisenä.

Heidän toinen lapsensa on nyt viisivuotias. Pariskunta tuomittiin Dunedin käräjäoikeudessa kahden vuoden valvontaan, jolloin heidän tapaamisensa on kiellettyä. Lisäksi he joutuvat käymään terapiassa. Muinaisessa Egyptissä insesti oli yleinen ja jopa hyväksyttävä tapa, jolloin sukuun ei päässyt rahvaiden verta. Nykyisin sukurutsaus on useimmissa maissa laitonta.