Teemu Selännettä pannaan halvalla nettivideolla – YLE: Selänne haastamassa oikeuteen!

Urheilu Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisten jääkiekkotähtien ylivoimaiseen kärkikaartiin lukeutuva Teemu Selänne on aktiiviuransa jälkeen ollut otsikoissa monenlaisista projekteistaan, joihin lukeutuvat muun muassa Selänne Stake Tavern -ravintolan pyörittäminen Yhdysvalloissa. Nyt hänestä on tehty parodiaa verkkoon.

Kyseessä on Miro ja Marius Laihon muodostaman Broljekset-parivaljakon parodiavideo nimeltä Yksinäinen Teemu Selänne. Videolla esiintyvän henkilön kasvojen tilalle on vaihdettu digitaalisesti Teemu Selänteen kasvot, jotka näyttävät pikaisella vilkaisulla odottamattoman aidolta. Myös imitaatio Selänteestä on poikkeuksellisen aito.

– HUOM! Tämä on parodia! Teemu Selänteellä ei ole mitään tekemistä tämän videon kanssa eikä tällä videolla totuuden kanssa! Toivomme Teemulle kaikkea hyvää ja tämän videon on vain ja ainoastaan tarkoitus viihdyttää, videon esittelytekstissä kerrotaan.

Katsojalle selviää kuitenkin nopeasti myös ilman esittelyn lukemista, että kyseessä on vain vitsi. Video leviää parhaillaan nopeasti sosiaalisessa mediassa. Yleisradio kertoo, että Teemu Selänteen edustaja on vaatinut videon poistamista verkosta Selännettä halventavana ja sekä häntä että hänen perheensä kunniaa loukkaavana.

Yleisradion mukaan Selänteen taustavoimat ovat haastamassa veljeksiä oikeuteen, mikäli videota ei poisteta verkosta. Julkisuuden henkilönä Selänne on kuitenkin tuskin vahvoilla tällaisessa oikeudenkäynnissä, sillä kunnianloukkauksen kynnys on merkittävästi korkeampi itse itsensä julkisuuteen tuoneilla henkilöillä kuin tavallisilla ihmisillä.

Rikoslain mukaan kunnianloukkauksena ei pidetä arvostelua, joka kohdistuu toisen menettelyyn esimerkiksi elinkeinoelämässä tai siihen rinnastettavassa julkisessa toiminnassa ja joka ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä. Viihde- ja urheilutähdet on perinteisesti rinnastettu julkiseen toimintaan. Viime kädessä tuomioistuin päättää onko Selänteen video hyväksyttävää parodiaa vai ei.