Kettu tuhosi isännän patjan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lemmikkikettuja ja niistä kuvattuja hupaisia videoita voi nähdä YouTubessa jos melko paljon. Surkuhupaisat tilanteet ja hauskat videot syntyvät monesti silloin kun kettu on tuhonnut jotakin kodin irtaimistoa.

Ketuille asioiden pureskeleminen, järsiminen ja kolojen kaivaminen tulee luonnostaan, minkä vuoksi talon sisällä asuessaan omistaja saakin tottua siihen, että huonekalut ja irtaimisto tulevat aina saamaan osumia omistajan ollessa poissa kotoa. Tämän sai myös eräs nainen huomata oman lemmikkikettunsa kanssa.

Nainen on kuvannut videolle tilnteen, jossa hän on saanut kettunsa kiinni patjan tuhoamisesta. Kettu on kaivanut patjaan ison kolon yrittäessään piilottaa sen sisälle omia lelujaan. Ketut voivat usein tällaisissa tilanteissa osoittaa katumisen merkkejä huomatessaan, että omistaja on vihainen. Ne eivät kuitenkaan välttämättä ymmärrä mistä ihminen suuttui tai mitä ketun tulisi tehdä toisin.

Ketuille kolojen kaivaminen tulee luonnostaan eikä sitä juuri pystytä ketuista kitkeä pois. Talon sisällä vaarassa ovatkin pehmoiset huonekalut kuten nojatuolit, sohvat ja sängyt, koska niihin koloja on sisällä mahdollista kaivaa.