Tokion olympiamitalit kierrätysmateriaalista – järjestejät keräävät miljoonia vanhoja kännyköitä!

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuoden 2020 kesäolympialaiset järjestetään Japanin Tokiossa. Nyt tapahtuman järjestäjät ovat peräänkuuluttaneet maan kansalaisia lahjoittamaan heille vanhoja puhelimia ja muita laitteita yllättävästä syystä.

Tokion olympialaisten mitalit on tarkoitus tehdä 100-prosenttisesti kierrätysmateriaalista. Japan Times -lehden mukaan järjestäjät pyytävät ihmisiä toimittamaan heille vanhoja laitteitaan, sillä niiden valmistukseen on käytetty pieniä määriä kultaa, hopeaa ja pronssia.

Mitaleita tullaan valmistamaan yhteensä 5 000 kappaletta, joten metallia tarvitaan tuhansien kilojen edestä. Järjestäjien mukaan tämä tarkoittaa miljoonia kännyköitä. Myös aikaisempien olympiakilpailujen mitaleissa on käytetty kierrätysmateriaalia, mutta tämä on ensimmäinen kerta kun kaikki palkinnot valmistetaan vanhojen elektroniikkatuotteiden metalleista.