Lyriikoiden faktat tarkistettiin – kaikkea ei kannata uskoa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Aiemmin Twitter oli paikka, jonne ihmiset pystyivät kirjoittamaan hauskoja julkaisuja useammin kuin kehtasivat Facebook-sivuaan päivittämään. Nykyään Twitter on myös paikka hauskoille meemeille ja ilmiöille, jotka lähtevät twiittien myötä nopeasti lentoon.

Nyt Twitterissä on alkanut nousemaan aihetunniste #FactCheckASong, jonka kera ihmiset ovat alkaneet kyseenalaistamaan laulujen lyriikoiden totuuspohjaa. Ihmisiä on alkanut ärsyttämään se, että lauluissa käytetään metaforia, jotka eivät voi mitenkään pitää paikkaansa.

Ihmiset ovat alkaneet ilmiantamaan tunnettujen laulujen sanoituksia, jotka eivät voi pitää paikkaansa. Hauskoimmat letkautukset ovat usein peräisin romanttisista sanoituksista, joissa käytetyt kielikuvat ovat saaneet ihmiset kertomaan miten asiat todellisuudessa oikeassa elämässä ovat.