WC-sovellus kertoo lähimmän vapaan pöntön

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanilaisten ei tarvitse lähitulevaisuudessa enää jonottaa työpaikkojensa wc-koppeihin. KDDI-teleoperaattori on julkaisemassa älypuhelinsovelluksen, jolla voi helposti selvittää onko vessassa tilaa.

KDDI:n mukaan WC-tiloissa jonottaminen kuluttaa työpaikoilla arvokasta työaikaa. Maaliskuussa ilmestyvän sovelluksen avulla työntekijät voivat kuitenkin selvittää onko WC käytössä, tai vaihtoehtoisesti etsiä lähimmän vapaan vessan. Sovellus saa tiedot WC-koppien oviin asennettavien sensorien avulla.

– Uskomme, että tämän palvelun ansiosta ihmisten työaikaa menee vähemmän hukkaan, KDDI:n edustaja Daisuke Maruo kertoo Japan Times -lehdelle.

Sensorit myös ilmoittavat järjestelmävalvojalle, mikäli vessakoppi on käytössä liian kauan. KDDI:n mukaan tämän tarkoituksena on ehkäistä mahdollisia onnettomuuksia ja ongelmatilanteita. Sillä epäilemättä voidaan myös valvoa, etteivät työntekijät vietä saniteettitiloissa liian pitkiä aikoja.