Kertooko Kaunotar ja Hirviö Tukholma-syndroomasta? Emma Watson kommentoi

Elokuvat Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tukholma-syndroomaa käytetään kuvaamaan ihmisten psykologista tilaa, jossa panttivangille tai vastoin tahtoaan kaapatulle henkilölle kehittyy myötämielisiä ja jopa rakastavia tunteita kaappaajaansa kohtaan. Nyt Emma Watson kertoi mitä mieltä hän on siitä, että moni ajattelee odotetun Kaunotar ja Hirviö -elokuvan kertovan Tukholma-syndroomasta.

Moni on kritisoinut Kaunotar ja Hirviö -elokuvan uutta versiota siitä, että ihmisillä näyteltynä ihana tarina alkaakin vaikuttamaan siltä, että Bellelle alkaa muodostumaan Tukholma-syndrooma. Entertainment Weekly -kanavan haastattelija kysyi näyttelijältä mitä mieltä hän on tästä väitteestä. Bellen roolia näyttelevä Emma Watson oli miettinyt asiaa paljon ja tullut siihen tulokseen, että siitä elokuvassa ei ole kyse.

Elokuva on herättänyt osassa ihmisistä tunteen, että tarina kertookin väkivaltaisesta suhteesta, jossa nainen lopulta alistuu tai alkaa kehittämään Tukholma-syndrooman. Watson tutki asiaa vastaanottaessaan roolin ja tuli siihen lopputulokseen, että näin ei ole. Tarinassa Belle pitää alusta loppuun saakka oman päänsä ja omat mielipiteensä itsepintaisesti ja alkaa rakastumaan vasta ystävyyden eikä pelon kautta.