Masentunut käänsi itsetuhoisuuden luovuudeksi – upea Van Gogh -jäljennös jalkaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Machesterin yliopistossa opiskeleva Amelia Hall on kärsinyt useiden vuosien ajan vakavasta masennuksesta. Masennus ilmeni usein itsetuhoisena käytöksenä, kunnes hän päätti purkaa sitä toisenlaisella tavalla.

Amelialla oli taannoin huono päivä, ja hän oli tämän vuoksi aikeissa viillellä itseään. 18-vuotias tyttö päätti kuitenkin purkaa pahan olonsa itsetuhoisuuden sijaan luovuuteen. Niinpä Amelia maalasikin reiteensä yksityiskohtaisen jäljennöksen Vincent Van Goghin Öinen katukahvila -teoksesta.

Essexistä kotoisin oleva Amelia jakoi kuvan maalauksesta sosiaalisessa mediassa. Se sai runsaasti kehuja, ja lähti leviämään nopeasti verkossa. Amelia kertoo maalanneensa Van Gogin työn, sillä kyseessä on yksi hänen suosikkitaitelijoistaan.

– Maalaaminen sai minut tajuamaan, että on olemassa vähemmän tuhovoimaisia tapoja selvitä masennuksen kanssa kuin itsensä satuttaminen. Haluan luoda jotain positiivista, Amelia kertoo The Independent -lehdelle.

 

Twitter
Twitter