SS: Murhasta tuomittu räppäri Elinkautinen sai elinkautisen 2005 – pääsee pian vapaaksi!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Elinkautinen-artistinimellä vankilassa musiikkiuransa aloittanut suomalaismies tuomittiin vuonna 2005 elinkautiseen vankeuteen hänen murhattuaan teräaseella 19-vuotiaan teinitytön. Nyt Savon Sanomat kertoo, että hän vapautuu vankilasta keväällä 2018 Helsingin hovioikeuden päätöksellä.

Elinkautinen tarkoittaa Suomessa käytännössä vain 12 vuoden vankeusrangaistusta, jonka mies on pian kärsinyt. Vankilasta päästyään mies on vielä kolme vuoden koeajalla ehdonalaisessa vankeudessa.

Tuomioon johtanut murha tapahtui Helsingin Laajasalossa, josta teinitytön ruumis löydettiin vasta viikko murhan jälkeen.

Vankilassa Elinkautinen päätti ryhtyä rap-artistiksi. Vapauttamiseen vaikuttivat Savon Sanomien mukaan muun muassa miehen opiskelut vankilassa ja vankilan ulkopuolella sekä jo valmiiksi tiedossa olleet työpaikka ja asunto. Rikosseuraamuslaitos puolsi vapauttamista.