Mies pelasti karhun – ovat nyt parhaat ystävykset

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kodiakinkarhu on todella suuri karhulaji. Kodiakinkarhu-uros voi painaa jopa 800 kiloa ja ne voivat olla jopa kolmen metrin korkuisia kahdella jalallaan seisten. New Yorkin Otisvillessä asuvaa pariskuntaa karhujen suuri koko ei kuitenkaan pelota.

Jim ja Susan pyörittävät yhdessä Orphaned Wildlife Center -eläinsuojaa, jonne he ovat ottaneet aikoinaan Jimboksi nimetyn karhun. Jimbo oli vielä nuorena ollessaan loukannut jalkansa niin pahasti, että pariskunta oli pelastanut sen. Karhu hoidettiin kuntoon, mutta sen jalka ei kuitenkaan palautunut enää täysin ennalleen, minkä vuoksi Jimboa ei voitu palauttaa luontoon.

Jimbo on todella näyttävä karhu ja se painaakin noin 680 kiloa. Tällä hetkellä 23-vuotias karhu on niin suuri ja vankkarakenteinen, että se voisi vahingossa aiheuttaa isojakin vammoja hoitajilleen. Jimbo osaa kuitenkin isosta koostaan huolimatta olla hyvin hellä Jimille ja videolla nähdäänkin miten karhu antaa miehelle suukon suoraan suulle.