Banksy avasi hotellin Beetlehemissä: ”Maailman surkein näköala”

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman tunnetuin katutaiteilija Banksy on laajentanut toimintaansa aivan uudelle alalle, sillä hän on avannut hotellin Israeliin. Beetlehemin kaupungissa sijaitsevassa hotellissa on sen oman kertomansa mukaan maailman surkeimmat näköalat, sillä se sijaitsee vain muutaman metrin päässä Israelin miehitysalueen Palestiinasta erottavasta muurista.

The Walled Off Hotel tarjoaa majoittujille maailman surkeimman näköalan lisäksi taidetta, joka ottaa kantaa Israelin miehitykseen Palestiinassa. Taidetta pullollaan olevien hotellihuoneiden seinillä on Banksyn teoksia, joissa muun muassa israelilainen sotilas ja palestiinalainen mies ovat tyynysodassa. Huoneiden taiteesta ovat vastanneet Banksyn lisäksi myös Sami Musa ja Dominique Petrin.

The Walled Off Hotel
The Walled Off Hotel