Maailman upein akvaariokala? Liikkuminen saa huokaisemaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Akvaariokalojen maailmassa värit ovat valttia, kun alan harrastajat toivovat saavansa toinen toistaan upeampia ja tietenkin harvinaisempia kaloja lasikuutioihinsa. Nyt verkossa nähdään South Yorkshire Aquaticsin Facebookissa julkaisema video, jossa nähdään silmiähivelevän kaunis mustaoranssi kala.

Platax pinnatus, englanniksi Redface Batfish, on väriltään musta, mutta sen ääriviivat ovat oransseja. Tuloksena on lähes taianomaisen upea näky, jota katselisi mielellään pidempäänkin. Kala on vieläpä poikkeuksellisen suurikokoinen, sillä se voi kasvaa jopa 40-senttiseksi. Siten kala ei sovi ihan kotiolosuhteisiin. Lisäksi tämän kaunottaren kanssa samassa akvaariossa ei saa olla lainkaan aggressiivisia muita kaloja.