Huonolla tuulella? 5 tapaa parantaa oma mieli

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Masennus on vakava mielenterveydellinen sairaus, mutta ilman diagnoosia muutkin ihmiset voivat kokea tilapäisiä masennuksen oireita. Kun ihminen huomaa vaipuvansa synkkiin tiloihin, niistä kannattaa itse aktiivisesti yrittää ylös ja saada itse oma mielensä paremmaksi.

Jokaisen ihmisen mieli on välillä maassa eri syistä johtuen. Kun huomaa olevansa ahdistunut ja huonolla tuulella, kannattaa lopettaa kaikki mitä on sillä hetkellä tekemässä ja ottaa muutama syvä sisäänhengitys raikasta happea. Hengitellessä voi miettiä samalla todellista syytä sille mikä oman pahan olon aiheuttaa. Oli se sitten jännitys tai tekemättömät työt, asian kohtaaminen mielessä ja perimmäisen syyn tunnistaminen auttavat kehoa toipumaan oireilusta.

Meditoiminen auttaa lieventämään stressiä, mutta kaikki eivät koe hyötyvänsä siitä tai osaavansa kunnolla meditoida. Hyvä keino mielen kirkastamiseen on tällöin Elite Daily -lehden mukaan myös kävelylle lähteminen, koska kävelyn aikana omia ajatuksia pystyy jäsentelemään paremmin ja stressi lievittyy.

Aina itsekseen ajatteleminen ei kuitenkaan auta, jolloin on hyvä uskoutua ystävälle. Kun mieltä painaneen asian ja oman pahan olonsa on viimein saanut purettua, on aika keskittyä johonkin positiiviseen. Monien kohdalla hyvä ja nopea keino tähän on katsoa esimerkiksi jotakin hauskoja videoita, jotka auttavat uudelleen hymyn löytymisessä.