Rowan ”Mr Bean” Atkinson ei ole kuollut: ”Uskokaa minua”

Viihdeuutiset · Stara.fi

62-vuotias brittikoomikko Rowan Atkinson on yksi maailman tunnetuimpia hauskuttajia, ja yleensä hänet on totuttu näkemään otsikoissa pääasiassa hauskoissa merkeissä. Viime päivinä verkossa on kuitenkin levinnyt perättömiä uutisia, joiden mukaan Atkinson olisi kuollut auto-onnettomuudessa ja tehneen itsemurhan.

Virheellisiä väitteitä ovat välittäneet myös monet suuret verkkolehdet. Väitteet kuolemasta eivät siis pidä paikkaansa, sillä koomikko on edelleen elossa. Hän itse käänsi eilen ilkeät nettihuhut voitoksi julkaisemalla Twitterissä tragikoomisen viestin, jossa hän toteaa ”Uskokaa minua. En ole kuollut.”

Perätön nettihuhu sai tällä tietoa alkunsa, kun joku taho vaihtoi Rowan Atkinsonin nimen aikaisempaan kuolinuutiseen, joka sekin oli perätön Adam Sandlerin kuolinuutinen. Pila lähti nopeasti leviämään verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi Twitterissä on julkaistu runsaasti viestejä, joissa esitetään surunvalitteluja kuoleman johdosta.

Rowan Atkinson ei suinkaan ole ainoa perättömien kuolinhuhujen kohteeksi joutunut tähti, sillä vuosittain lukemattomat artistit ja näyttelijät joutuvat samanlaiseen tilanteeseen. Aivan viime kuukausina vastaavia tapauksia on kuitenkin ollut tavallista vähemmän. Nykyisin perättömien huhujen kohteet voivat osoittaa tiedot vääriksi sosiaalisessa mediassa.