Kiinalainen mies on tosielämän enkeli – pelastaa ihmishenkiä viikottain

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kiinalainen Jangtse-joen ylittävä Nanjingin silta on maailman suosituin paikka itsemurhien tekemisessä. Paikallinen Chen Si on ottanut ihmisten pelastamisen elämäntehtäväkseen. Hän on estänyt yli 300 ihmisen kuoleman.

Kiinalainen Chen Si on saanut lisänimen Nanjingin enkeli, koska mies päivystää pahamaineisella sillalla vapaa-aikanaan itsemurha-aikeissa olevien ihmisten henkiä pelastaen. Päivätyönsä ohella pelastustoimintaa tekevä Si on vuokrannut sillan läheltä asunnon, jonne hän vie pelastetut ihmiset lisäapua saamaan. Hän on tehnyt vapaaehtoistyötä 15 vuotta.

Ihmishenkien pelastajasta on tehty dokumentti Angel of Nanjing. Dokumentissa kerrotaan pitkän sillan surullisesta historiasta ja kiinalaisen pelastajan kohtaamia tarinoita. Vilkasliikenteiseltä sillalta pelastetaan vuosittain 100-200 ihmistä. Itsemurhan tehneiden tarkkaa määrää ei tiedetä. Chen Si pelastaa yhden ihmisen hengen noin kerran viikossa.