Tämä kuva oli CNN-kanavalle liikaa – kieltäytyi myymästä mainostilaa Donald Trumpille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurimpiin uutiskanaviin lukeutuva CNN on jälleen kerran ajautunut tukkanuottasille Yhdysvaltojen nykyisen presidentti Donald Trumpin kanssa. Äskettäin tuli kuluneeksi 100 päivää siitä, kun Trump ryhtyi presidentiksi, ja merkkipaalua oli määrä juhlistaa mittavalla mainoskampanjalla myös CNN-kanavalla.

Lukemattomista valheellisista väitteistään tunnettu presidentti Trump on itse syyttänyt niin sanottuja valtamedioita valeuutisten levittämisestä, ja sama röyhkeä retoriikka jatkui myös Donald Trumpin 100 päivää -mainoksessa. Siinä nimittäin nähdään kuva useista tunnetuista toimittajista, joiden päällä on teksti ”valeuutiset”. Se oli liikaa CNN-kanavalle, jonka toimittaja Wolf Blitzer on yksi kuvan ihmisistä.

Kanava tiedotti tänään, että tuon perättömän väittämän vuoksi CNN on nyt kieltäytynyt esittämästä mainosta, ellei valeuutisiin viittaavaa kuvaa poisteta mainoksesta. Yhtiö ei halua levittää valheellisia väittämiä uutisissaan eikä mainoskatkoillaan, joten mainoksen nykyistä versiosta se ei suostu esittämään. Kampanjaan on määrä käyttää rahaa 1,5 miljoonaa dollaria. Trumpin kampanjapäällikkö Michael Glassner on tyrmännyt CNN-kanavan päätöksen ja pitää sitä sensuurina ja häpeällisenä.