Haluatko rentoutua ja polttaa kaloreita? Kokeile viittä eri konstia

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä laskee edelleenkin kaloreita, eli kuinka paljon tulisi liikkua jotta päivän aikana nautitut kilokalorit palaisivat kehosta pois. Todellisuudessa terveelliseen elämäntapaan kuuluu monipuolinen ravinto säännölliseen liikuntaan ja sosiaaliseen elämään yhdistettynä ilman kilokaloreiden laskemista.

Jos kuitenkin haluaa kuluttaa kaloreita ilman kuntosalilla rehkimistä, voi niitä polttaa esimerkiksi seksin tai kuuman kylvyn avulla. Tunnin pituinen kuuma kylpy polttaa 130 kilokaloria. Myös hieronta kuluttaa kehon energiavarastoja, ja tunnin pituisen session aikana palaa arviolta 67 kilokaloria. Koiran kanssa ulkoileminen on mieltä ja kehoa puhdistavaa toimintaa, mutta samalla voi polttaa lähes huomaamattaan kehon energiavarastoja.

Pitkät ja yhtäjaksoiset yöunet ovat yksi kultaisimmista avaimista terveempään elämään. Päiväunien aikana voi niin ikään kuluttaa kaloreita, kun tunnin pikatorkku polttaa elimistön energiavarastoja noin 70 kilokalorin verran. Hauskimmalta vaihtoehdolta kuulostaa kuitenkin nauraminen, jolloin 40 kilokaloria saa kyytiä pelkästään varttitunnin kestävän hepulikohtauksen aikana.

Lähde: PureWow