Emma Watsonin kiitospuhe ihastuttaa verkossa – ja syystäkin!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Näyttelijä Emma Watson tunnetaan parhaiten hänen roolistaan Harry Potter -elokuvissa. Nyt näyttelijätär vastaanotti parhaan näyttelijän palkinnon hänen Kaunotar ja Hirviö -elokuvan Belle-roolisuorituksensa ansiosta.

27-vuotiaan Emma Watsonin kiitospuhe kosketti monia. Watson oli mielissään siitä, että MTV Movie & TV Awards -gaala oli päättänyt ensimmäistä kertaa koko historian aikana, että palkinto parhaasta näyttelijäsuorituksesta ei ole jaettu erikseen miesten ja naisten kategorioihin. Gaalassa oli vain yksi palkinto parhaasta pääosan näyttelemisestä ja kategoriassa oli ehdolla sekä miehiä että naisia.

Emma Watson painotti kiitospuheessaan, että näyttelemisessä on kyse henkilön taidosta samaistua toisen ihmisen tilanteeseen eikä tätä taitoa tulisi täytyä jakaa erikseen miesten ja naisten kategoriaan. Empatiakyky ja mielikuvituksen käyttäminen eivät tiedä Watsonin mukaan rajoja, minkä vuoksi hänen mielestään MTV:n palkinto oli todella merkityksellinen hänelle.