Majesteettinen mättöruoka – Nutellalla vuoratut ranskalaiset

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Välillä on lupa herkutella. Tällöin suuhun saattaa upota esimerkiksi pikaruokalasta ostettuja frittiherkkuja tai suklaalla kyllästettyjä makeisia. Yksi ainutlaatuisista ruokapaikoista löytyy Australian Sydneystä. Siellä myydään Nutellalla kuorrutettuja ranskanperunoita.

Butter-niminen ravintola on noussut koko maailman tietoisuuteen annoksella, jossa on uppopaistettuja ranskalaisia suklaalevitteellä kuorrutettuna. Makean ja suolaisen herkun yhdistävä annos sopii erityisesti krapulaisen tai esimerkiksi PMS-oireiden kanssa kärsivien lautaselle. Ravintola on saanut runsaasti hehkutusta sosiaalisessa mediassa.

Suklaalevitteiden aatelinen, italialainen Nutella, on valmistettu hasselpähkinöistä, maidosta, kaakaosta, sokerista ja palmuöljystä. Se toimi alunperin suklaan korvikkeena 1940-luvun pula-aikana, mutta muuttui vuosien saatossa maailmanlaajuisesti tunnetuksi herkuttelutuotteeksi.