Naiset ottivat miesten kehut vastaan – miehiltä tyrmistyttävä reaktio

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

FeministaJones-nimimerkillä twiittaava nainen oli huomannut, että miehet hämmentyvät ja jopa suuttuvat siitä jos nainen kiittää heidän antamastaan kohteliaisuudesta. Tästä inspiroituneena hän pyysi muitakin naisia olemaan samaa mieltä heitä seuraavaksi kehuvan miehen ja katsomaan miten mies reagoi.

Miehet olivat reagoineet juuri niin kuin nainen oli ajatellutkin. Kehun vastaanottaminen voi olla hankalaa, ja jostain syystä kehuja hyvin vastanottavat ihmiset saavat muut hämilleen. Eräs mies oli kehunut viestillä naisen hiuksia. Kun nainen oli kertonut pitävänsä myös hänen hiuksiaan upeina, mies alkoikin pitämään naista itsekkäänä.

Useimmat miehet olettivat naista kehuessaan, että naiset punastuvat ja ovat epätietoisia tai ainakin esittävät olevansa epätietoisia omasta kauneudestaan. Kun nainen kuitenkin hyväksyy kehun kohteliaasti ja vastaa olevansa samaa mieltä, miehet tuntuvat pitävän heitä liian itsevarmoina ja röyhkeinä.