Salatupakointi lennolla oli johtaa pakkolaskuun – oikeudessa raju vankeustuomio!

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kahdensadan matkustajan hengen tupakoimalla vaarantanut mies on päätymässä vankilaan vuosikausiksi. Hän oli vähällä aiheuttaa Monarch Airbus -lentokoneen pakkolaskun tupakoimalla sen WC-tiloissa.

Iso-Britannian Birminghamista Egyptin Sharm el-Sheikhiin matkustamassa ollut John Cox tupakoi salaa vessassa koneen ollessa 10.700 metrin korkeudessa. Miehen tupakantumppi sytytti roskakorin palamaan, minkä seurauksena koneen palohälytin meni päälle.

Koneen Miehistö lähetti hätäkutsun ja harkitsi jo pakkolaskun tekemistä. Matkustajien joukossa oli kuitenkin palolaitoksen vapaaehtoistyöntekijä, joka auttoi tulipalon sammutuksessa.

Cox pidätettiin koneen laskeuduttua Egypyiin, ja hänet toimitettiin takaisin Iso-Britanniaan. The Guardian -lehden mukaan mies oli juonut runsaasti ennen matkaa ja sen aikana. Hän oli käyttäytynyt aggressiivisesti muita matkustajia ja koneen henkilökuntaa kohtaan.

John Cox myönsi myöhemmin syyllistyneensä rikokseen, minkä ansiosta hänet tuomittiin tammikuussa vankeuteen neljäksi vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi. Tuomiota kuitenkin korotettiin myöhemmin, ja nyt miestä odottaa jopa yhdeksän vuoden ja kuuden kuukauden tuomio.