Erikoinen niksi toimii! Rasvaton maito auttaa auringonpolttamiin

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kesähelteiden alkaessa ihmisiä muistutetaan aina auringon uv-säteiden vaaroista ja kehotetaan suojautumaan ihon palamista vastaan aurinkorasvoilla. Ihmiset tietävät auringon ottamisen riskit, mutta silti monille käy toisinaan vahinko ja iho pääsee palamaan.

Palaneen ihon lievittämiseksi on olemassa erilaisia rasvoja, mutta Men’s Health -sivuston mukaan hyvä apu löytyy myös rasvattomasta maidosta.

Rasvattoman maidon proteiinit suojaavat ihoa ja auttavat palanutta ihoa rauhoittumaan. Rasvatonta maitoa tulisi sekoittaa jääkuutioiden sekaan. Kylmässä maito-jääseoksessa tulee kastaa pyyhe, joka asetetaan sen jälkeen 10 minuutin ajaksi palaneelle iholle.

Palanut iho on kipeä ja oireilee kuten tulehtunutkin iho, minkä vuoksi henkilö voi saada apua myös tulahduskipulääkkeistä. Aloe veraa sisältävien voiteiden on myös huomattu lieventävän palaneen ihon oireita, minkä lisäksi runsas veden juominen auttaa ihoa paranemaan nopeammin.