Segan klassikkopelit tulevat älypuhelimiin – viimeinkin!

Digi Pelit · Tim Isokivi

Vaikka Sega ei noussut samankaltaiseksi pysyväksi kestosuosikiksi kuin kilpailijansa Nintendo, nautti Mega Drive -konsoli aikoinaan suuresta suosiosta etenkin monissa Euroopan maissa. Nyt Segan pelien pikseligrafiikasta päästään nauttimaan myös älylaitteiden ruuduilla.

Pelijätti on lanseerannut Sega Forever -mobiilipalvelun iOS ja Android -laitteille. Sen myötä älypuhelimilla ja tablettikoneilla voi pelata muun muassa Mega Driven, Master Systemin, Saturnin ja Dreamcastin pelejä.

Ensimmäiset palvelulle julkaistavat pelit ovat Sonic The Hedgehog, Kid Chameleon, Altered Beast, Phantasy Star 2 ja Comix Zone. Sega Foreverin käyttö on ilmaista, mutta noin kahden euron hintaan on mahdollista päästä eroon ruudulla pyörivistä mainoksista.

22. kesäkuuta maailmanlaajuisesti aloittavassa palvelussa on mukana nykyaikaisia ominaisuuksia, kuten pilvitallennuspalvelu, online-pistetaulukko ja tuki erilliselle Bluetooth-ohjaimelle. Kaikkia pelejä voi The Verge -sivuston mukaan myös pelata silloin, kun puhelimen verkkoyhteys ei ole päällä.