Pariskuntien yleisin virhe selvisi – älä pidä kumppaniasi itsestäänselvyytenä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Parisuhdevalmentaja Tara Caffelle tietää, että vuosien saatossa parisuhde saattaa rullata eteenpäin itsestään. Mitä pidempään kumppanukset ovat olleet yhdessä, sitä vähemmän he saattavat panostaa yhteiseen hyvinvointiin. Kumppanin kanssa kommunikoiminen on yksi parisuhteen elinehdoista.

Yksi parisuhteen suurimmista kompastuskivistä on se, että osapuolet eivät muista kuuluvansa samaan tiimiin. Heidän liittonsa on yhteinen, jota molempien tulee kunnioittaa. Parisuhteessa ollaan samalla puolella uniittina. Suhteessa ei ole salaisuuksia tai selän takana kähmintää. Avoimessa parisuhteessa toimitaan yhteen hiileen puhaltaen molempien tarpeita ja mietteitä kunnioittaen.

Pariskunnat voivat kysyä ja kertoa toistensa kuulumisia vuosienkin päästä. Heidän kannattaa panostaa yhteiseen laatuaikaan ja omaksua uudestaan ensihuumaa leimannut kipinöinti ja tunne. Kumppanukset voivat rakastua toisiinsa yhä uudelleen, sillä he ovat edelleen samoja ihmisiä kuin ensimmäistä kertaa tavatessa – kunhan vain muistavat toimia yhdessä, Popsugar muistuttaa.