Netflix mullistaa televisiosarjat – katsoja voi vaikuttaa loppuratkaisuun

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosikkisarjojen juonikuviot eivät aina etene siihen malliin, kuin itse toivoisi. Suoratoistopalvelu Netflixillä on kuitenkin ratkaisu ongelmaan: Käsikirjoittajiin luottamisen sijaan se antaa mahdollisuuden vaikuttaa itse sarjojen loppuratkaisuun.

Interactive storytelling, eli interaktiivinen tarinankerronta -ominaisuus tulee ainakin alkuun olemaan käytössä vain tietyissä lastenohjelmissa. Näitä ovat kesällä Netflixissä alkavat Buddy Thunderstruck: The Maybe Pile ja Puss in Book: Trapped in an Epic Tale.

Sarjoissa esiintyy kohtauksia, joissa katsojat voivat itse vaikuttaa juonen kulkuun. Käytännössä kyse on samanlaisesta ideasta, johon monien 80- ja 90-luvuilla varttuneiden lukemat Valitse oma seikkailusi -kirjat perustuivat.

The Verge -sivuston mukaan interaktiiviset sarjat tulevat alkuun toimimaan uusilla älytelevisioilla, pelikonsoleilla ja iOS- sekä Roku-alitteilla. Ne eivät toistaiseksi toimi Netflixin selainversiossa, Android-laitteilla, Apple TV:ssä tai Chromecastissa.