Säännöllinen seksi tekee älykkäämmäksi – ja parantaa muistia

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Tuoreen tutkimuksen mukaan vähintään kerran viikossa seksiä harrastavat aikuiset selviytyvät paremmin kognitiivisista tehtävistä. Seksi parantaa aivotoimintaa, kuten huomiointikykyä, muistia, sukkeluutta, kieltä ja visuospatiaalisia taitoja.

Brittiläisen Conventryn yliopiston toteuttamaan tutkimukseen osallistui 73 aikuista. Osallistujien piti muun muassa nimetä tietyllä kirjaimella alkavia eläimiä mahdollisimman paljon minuutin aikana. Useammin seksiä harrastaneet osallistujat selviytyivät testistä muita paremmin.

Tutkijoiden mukaan seksin tuottama dopamiini auttaa aivojen hyvinvoinnissa, toiminnassa ja muistissa. Seksi luo myös sosiaalista, fyysistä ja henkistä yhteyttä toiseen ihmiseen, mikä puolestaan ehkäisee aivojen vanhenemista. Aiemmat tutkimukset ovat todistaneet, että seksuaalinen aktiivisuus pienentää riskiä sairastua muistisairauksiin.