Tosielämän hämähäkkimies kiipesi pilvenpiirtäjän huipulle – ilman turvavarusteita

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ranskalainen Alain Robert julkaisee uhkarohkeita videoita nettiin. Ranskan Hämähäkkimiehenä tunnettu extremekiipeilijä on kiivennyt tunnettujen pilvenpiirtäjien ja rakennusten huipuille ilman turvavarusteita. Tällä kertaa hän kapusi barcelonalaisen hotellin huipulle.

Alain Robert on kiivennyt Melia Barcelona Sky Hotelin katolle. Mies selvitti tiensä 117 metrin korkeuteen 20 minuutissa. Kiipeilystä julkaistu video saa voimaan pahoin, sillä hän ei käytä turvavarusteita huipulle kavutessaan.

Espanjalaisen rakennuksen katolle kameroineen kiivennyt 54-vuotias mies on poikkeyksilö, jonka suorituksista ei kannata ottaa mallia. Hän käyttää kiipeämisen apuna ainoastaan asianmukaisia kenkiä ja käsiin pantavaa kalkkia. Alain Robert on elämänsä aikana kiivennyt yli sataa rakennusta pitkin, joukossa muun muassa Dubain Burj Khalifa, Eiffel-torni ja Sydneyn Oopperatalo.