Kuubanboa kylvää kauhua – saalistavat laumoissa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Käärmekammoisille on tarpeeksi hirveää se, että he näkevät yksittäisen luikertelevan matelijan. Tiedemiehet ovat nyt julistaneet, että kuubanboa on maailman ensimmäinen laumoissa saalistava matelija. Käärmeet tekevät tiimityötä.

Tennesseen yliopistossa on toteutettu tutkimus, jonka mukaan kuubanboat tekevät yhteistyötä saalistaessaan. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun matelijoiden on todistettavasti nähty toteuttavan koordinoitua metsästämistä. Käärmeyksilöt hakeutuvat laumansa kanssa paikkoihin, joissa he voivat yhteistyön avulla saartaa kohteen.

Käärmeet hyödyntävät yhteistyötä esimerkiksi hedelmälepakoita metsästäessään. Tutkijoiden mukaan käärmeet muodostavat lepakoiden luolan suulle muurin samalla, kun toiset yksilöt saartavat lepakot luolassa. Tehokas tapa nostaa saalistamisen onnistusprosenttia, Animal Behavior and Cognition uutisoi.

#cubanboa #キューバンボア

A post shared by SIN (@sn888k) on