Parisuhdeterapeutti paljasti: Näin saat riidan loppumaan aiemmin

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Riidat ja kinastelut voivat horjuttaa parisuhdetta ja saada uskon yhteiseen tulevaisuuteen horjumaan. Riidat eivät kuitenkaan aina ole suoraan merkki siitä, että suhde ei voisi hyvin vaan siitä, että kummankin kommunikointitaidoissa ja argumentoinnissa on parantamisen varaa.

Parisuhdeterapeutti Hal Runkel on paljastanut Daily Mail -lehdelle yksinkertaisimman neuvon, jonka hän aina parisuhteessa oleville riitatilanteita varten antaa. Hänen mukaansa Auts-sanan sanominen voi ratkaista koko riidan ja saada sen loppumaan ennen kuin se kunnolla ehtii edes alkamaan.

Kun kiistely tai erimielisyyksistä puhuminen kasvaa riidaksi, toinen osapuolista heittää ensimmäisen loukkaavan kommentin, joka ei ole enää hyvää kommunikoimista. Tällöin toisen ei tulisi lähteä riitelemiseen mukaan vaan vastata loukkaavaan kommenttiin kertomalla, että hänen asiansa tuntui pahalta ja satutti.

Riitatilanteen saattaa heti ratkaista se, että toinen kertoo kommentin satuttaneen ja loukanneen. Aina riita ei pääty suoraan siihen, mutta yleensä se vähintäänkin miedontaa vastapuolen seuraavia lauseita, joita hän luultavasti miettii nyt enemmän keskustelua rakentavalta kantilta kuin loukkaavalta.