Uskotko silmiäsi? Nämä luomukset ovat syötäviä kakkuja

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Kondiittorien ura on muuttunut viime vuosina siten, että kakkujen tekijät eivät enää loihdi pelkästään tavallisia kermaluomuksia. Nyt on trendinä leipoa syötäviä herkkuja, jotka muistuttavat mahdollisimman paljon aitoja esineitä tai asioita.

Yksi ammattilaisten leipomuksia ja amatöörien tekeleitä esittelevä tapahtuma on New York Cake Show. Jauhopeukaloille tarkoitetussa tapahtumassa mittelöidään näyttävimmistä luomuksista. Tänä vuonna parhaan kakun palkinnon voitti Ashley Holtin toteuttama punaista lateksisaapikasta esittävä kakku.

Kilpailun kakkukavalkadia selatessa tulee väkisin mieleen, miltä näyttävät leipomukset mahtavat maistua. Kakkujen pääasiallisin tarkoitus lienee edelleenkin syöminen ja herkutteleminen. Makuasioista ei kuitenkaan kerrota Associated Pressin julkaisemalla videolla.