4 syytä miksi alastomana nukkuminen on sinulle hyväksi

Lifestyle Terveys · Stara.fi

Alastomana nukkuminen on toisille ihmisille tavallista, mutta toisille taas lähes mahdoton ajatus. Alasti kannattaa kuitenkin nukkua, sillä sillä on tutkitusti positiivisia terveysvaikutuksia. Se nimittäin parantaa unen laatua, vähentää stressiä ja laihduttaa.

Kaikki tämä vain menemällä iltaisin peiton alle ilman vaatteita. Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan vain noin kahdeksan prosenttia ihmisistä nukkuu säännöllisesti alastomana.

1. Unen laatu on parempaa alastomana

Unen laatu on erittäin tärkeä osa ihmisen terveyttä, sillä uni vaikuttaa erittäin laajasti ihmisen elämään. Ihminen nukkuu usein paremmin, kun hänellä ei ole vaatteita yllään. Rochesterin yliopiston tutkimuksen mukaan hyvin nukkuminen poistaa aivoista haitallisia proteiineja, joita aivoihin kerääntyy ihmisen ollessa valveilla. Amsterdamin yliopiston tutkijat havaitsivat, että ilman vaatteita nukkuminen alentaa ihon lämpötilaa ja syventää unta parantaen sen laatua ja vähentäen heräämisiä yön aikana.

2. Vähentää stressiä

Stressi aiheuttaa ihmisille tunnetusti runsaasti muita ongelmia niin henkisesti kuin fyysisesti. Alastomana nukkuminen syventää unta ja parantaa unen laatua, mikä taas vähentää stressiä.

3. Laihduttaa

Alastomana nukkumisen aikana ihmisen iho on usein viileämpi, jolloin keho tarvitsee enemmän energiaa sen lämmittämiseen. Energian tuottamiseen taas kuluu vartalon energiavarantoja, joten ihminen laihtuu viileässä nukkuessaan kehon polttaessa kaloreita ilman liikuntaa. Lisäksi alastomana nukkuminen kiihdyttää pintaverenkiertoa ja vapauttaa kehoon tavallista enemmän melatoniinia, jolla on ikääntymistä ehkäisevä vaikutus.

4. Parantaa itsetuntoa

Alastomana nukkuminen on monille ihmisille jonkinlainen saavutus ja jopa rohkeuden merkki. Toisin sanoen siinä onnistuminen on omiaan rakentamaan ihmiselle parempaa itsetuntoa siinä missä muutkin itsensä ylittämiset ja haasteiden vastaanottamiset. Melbournen yliopiston tutkijoiden mukaan paremman itsetunnon omaavat ihmiset ansaitsevat enemmän ja saavat muita useammin ylennyksiä töissä.