YouTube-temppuilija kuoli – kirja ei pysäyttänytkään luotia

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

19-vuotias Monalisa Perez ja hänen 22-vuotias poikaystävänsä Pedro Ruiz III halusivat kuvata YouTube-kanavalleen jännittävän videon, jossa tyttö ampuu kirjaa käsissään pitelevää poikaa. Paksu kirja ei kuitenkaan pysäyttänyt luotia, joka osui sen seurauksena nuoreen mieheen.

Nuori pariskunta oli ajatellut saavansa omalle YouTube-kanavalleen enemmän huomiota vaarallisella tempulla. Pedro oli aiemmin kokeillut temppua eri kirjalla, jota hän oli näyttänyt Monalisalle suostutellakseen tytön ampumaan. Paksu kirja oli aiemmin pysäyttänyt luodin, minkä vuoksi poika oli ajatellut, että niin kävisi toistamiseen eikä tempussa piilisi kohtalokasta vaaraa.

Kuten moni muukin vaarallisten temppujen kuvaaja, myös Pedro ja Monalisa olivat halunneet lisää seuraajia kanavalleen. Monalisa oli ampunut Pedron pitelemää kirjaa alle metrin etäisyydeltä, eikä kirja onnistunut pysäyttämään luotia. Pedro menehtyi CNN-uutisten mukaan yhteen luotiin, joka lävisti hänen rintansa.

Monet nuoret kuvaavat välillä todella vaarallisia kuvia ja videoita saadakseen lisää huomiota ja seuraajia omalle sosiaalisen median kanavalleen. Vaarallisten temppujen luominen ei kuitenkaan ole sen arvoista, koska aina osa niistä tulee päätymään uutisotsikoihin kohtalokkaan lopputuloksen vuoksi.