Naiset mestaritulkitsijoita: Lukevat ihmisiä katseen perusteella!

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Useat eri tutkimukset ovat todistaneet, että naisten ja miesten aivotoiminta eroaa toisistaan. Nyt on testattu eri sukupuolten edustajien kykyä tulkita ihmisten tunnetiloja pelkästään silmiin katsomalla. Tulosten mukaan naiset hallitsevat toisten ihmisten lukemisen miehiä paremmin.

Cambridgen yliopiston tekemään tutkimukseen osallistui 89.000 vapaaehtoista. Tutkimuksessa testattiin ihmisten kykyä tulkita toisen ihmisen tunteita pelkästään silmiin katsomalla. Lähes kaikki ihmiset pystyvät lukemaan toisten ihmisten tunteita tai ajatuksia, mutta naiset osuivat tulkinnoissaan useammin oikeaan.

Naisten parempi kognitiivinen empatiakyky määrittyy geeneissä. Tästä syystä miehistä usein tuntuu, että heidän on mahdotonta valehdella vaimolleen, koska naiset näkevät heidän silmistään kaiken. Ihan kaiken.