Ammattilainen neuvoo: Näin pukeudut lentomatkoille

Lifestyle Matkailu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lentokoneella matkustaessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että miten lennolle pukeutuu. Lentokoneessa lämpötila voi vaihdella matkan aikana melko reilustikin eikä vierustoveria pääse aina valitsemaan. Omat vaatteet ja sen myötä oman mukavuuden takaaminen on kuitenkin oma valinta, joka kannattaa tehdä huolella.

The List -kanavan julkaisemalla videolla kuullaan ammattilaisten vinkit sen suhteen miten lennoille tulisi pukeutua. Lentokoneeseen ei kannata laittaa trendikästä jumpsuit-haalaria, koska ahtaissa vessoissa koko asun riisuminen on hankalaa. Lennolle kannattaa pukeutua myös aina lämpimästi, koska lentokoneen ilmastointi voi tuntua yllättävän viileältä.

Kerrospukeutuminen on paras tapa pukeutua lennolle siitä syystä, että matkustaja pystyy halutessaan helposti vähentämään ja lisäämään vaatetusta ylleen lentokoneen lämpötilan mukaan. Kengät kannattaa valita myös niin, että niissä on mukava kulkea, ne hengittävät ja tuntuvat rennoilta jalassa. Lennon aikana jalat voivat myös kerätä nestettä ja turvota, minkä vuoksi aiemmin mukavalta tuntuneet korkokengät voivatkin alkaa tuntumaan hyvin nopeasti tukalilta.