Hurjapää 300-metrisen pilvenpiirtäjän katolla – pähkähullu tempaus videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Youtubessa on nähty lukuisia videoita, joissa nuoret riskeeraavat henkensä kiipeillen satojen metrien korkuudessa ilman asianmukaista lupaa tai turvavarusteita. Hengenvaarallista lajia on harrastettu paljon esmerkiksi Lontoossa.

Tuoreella englantilaisvideolla Youtube-hurjapää CassOnline on päättänyt kiivetä Lontoon The Shard-pilvenpiirtäjän huipulle. Hän aloittaa matkansa nousemalla hissillä pilvenpiirtäjän näköalatasanteelle. Tässä vaiheessa CassOnline ei vielä riko lakia, mutta pian hän lähtee kiipeämään luvattomasti kohti rakennuksen huippua.

Video ei sovellu loppua kohti korkeanpaikan kammosta kärsiville. CassOnlinen liikkuminen hatarilla kattorakenteilla on nimittäin huimaavaa seurattavaa, sillä The Shard kohoaa 310 metrin korkeuteen. Pilvenpiirtäjä onkin Iso-Britannian korkein ja Euroopan neljänneksi korkein rakennus.