iPhonen lukituksen voi pian avata kasvokuvalla

Digi · Tim Isokivi

Applen tuoreimmat iPhone-mallit oli varustettu sormenjälkitunnistimella, mutta pian kyseinen ominaisuus voi jäädä historiaan. Tulevissa älypuhelimissa pääsykoodin saattaa korvata kasvojen tunnistus.

Apple testaa parhaillaan 3D-kasvontunnistukseen pohjaavaa uutta tekniikkaa. Sen ansiosta puhelin tunnistaisi käyttäjän hänen piirteidensä perusteella vain muutamassa sadassa millisekunnissa.

Ominaisuus ei toimisi ainoastaan käyttäjän katsoessa suoraan laitteen kameraan, vaan silloinkin kun iPhone makaa esimerkiksi pöydällä. Bloomberg-sivuston mukaan tekniikka on kuitenkin vielä kokeiluasteella. Se ei siis välttämättä ehdi vielä seuraavaan iPhone-malliin.

3D-kasvontunnistusta kuvaillaan Touch ID -sormenjälkitunnistusta turvallisemmaksi. Biometristä tunnistusta on tähän asti käytetty esimerkiksi Samsungin puhelinmalleissa. Samsungin laitteiden silmän iiriksen tunnistavassa tekniikassa on kuitenkin havaittu ongelmia, sillä sitä on voitu huijata jopa silmistä otetuilla valokuvilla.