Vatsaystävällinen olut – tasapainottaa suoliston bakteerikantaa

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä saa oluesta ilmavaivoja. Nyt on kehitetty uudenlainen oluttyyppi, jonka avulla voi parantaa suoliston bakteeritasapainoa ja vastustuskykyä. Aiemmin probiootteja on lisätty lähinnä maitotuotteisiin, mutta nyt niitä voi nauttia myös alkoholin kanssa.

Singaporen kansainvälisen yliopiston tutkijat ovat käyttäneet yhdeksän kuukautta kehitelläkseen vastaystävällisen oluen. Tutkijat ovat nyt onnistuneet kasvattamaan panimoprosessin aikana uudenlaisia hiiva-aineita ja probiootteja, eli ruoansulatuskanavaa tasapainottavia mikrobeja. Tutkijoiden mukaan uudenlainen olut on syntynyt ihanteellisen reseptin kautta, jonka avulla olueen voidaan saada optimaalinen määrä terveyttä edistäviä bakteereja.

Maitohappobakteereja sisältävälle oluelle on haettu patenttia. Vatsaystävällisessä juomassa on noin 3,5 prosenttia alkoholia, ja sen maku on terävä ja hieman sitruunainen. Tutkijat ovat varmoja, että oluenystävät ottavat uuden tuotteen avosylin vastaan. Jatkossa voi hoitaa suoliston hyvinvointia olutta juomalla.