Miehet joivat 60 vuotta vanhaa Coca-Colaa – näin siinä kävi

Ruoka · Tim Isokivi

Maailman tunnetuinta colajuomaa, Coca-Colaa on myyty Yhdysvalloissa jo vuodesta 1886 lähtien. Juoma erottuu hyllyiltä kilpailijoistaan erityisesti sen lasipullon muodon ansiosta, joka on säilynyt kurvikkaana mallisema aina vuodesta 1915 saakka.

Don’t Put That In Your Mouth -videosarjassa elokuvantekijä Mark Cersosimo ja Anton De Ionno maistavat asioita, joita ei todennäköisesti kannattaisi laittaa suuhun. Tuoreella videolla he juovat yli 60 vuotta sitten pullotettua Coca-Colaa.

Juontajat kuvailevat vuosikymmeniä vanhan colajuoman makua ummehtuneeksi. Juomassa ei myöskään ole juurikaan hiilihappoja jäljellä.

Hiilihapottomuudesta ja vanhaa sohvaa muisuttavaksi kuvaillusta mausta huolimatta Cersosimo ja Ionno kuvailevat colaa yllättävänkin helposti alas meneväksi. Valitettavasti videosta ei selviä, minkälaisia vaikutuksia 60 vuotta vanhalla Coca-Colalla oli juontajien hyvinvoinnille jälkikäteen.