Näin tiedeprojektikokeilu voi mennä pieleen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tiede ympäröi ihmisiä, ja yleensä jokaista tieteellistä läpimurtoa edeltääkin lukemattomat epäonnistumiset ja kokeilut ennen sitä. Nyt videolla nähdään hauskimpia epäonnistumisia ja yllättäviä lopputuloksia, joita oman elämänsä kemistit ovat kokeneet.

FailArmy-kanava julkaisee YouTube-kanavallaan videoita, joissa nähdään mitä hauskimpia videoille tallentuneita mokailuja. Tällä kerralla ihmisten kommellukset liittyvät tieteellisiin kokeiluihin ja testeihin, joissa ihmiset ovat halunneet leikkiä kemiallisilla reaktioilla.

Videolla nähdään, että aina kotona tehdyt kokeilut eivät mene aivan kuten kotikemistit ja keksijät olivat suunnitelleet. Kemialliset reaktiot ovatkin välillä melko arvaamattomia ja kotona tehdyt keksinnöt pettävätkin monesti yllättävillä tavoilla kesken testauksen.