Raivokas orava piinaa newyorkilaisia – hyökännyt jo viiden ihmisen kimppuun

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Terveysviranomaiset ovat varoittaneet New Yorkin Brooklynin alueen asukkaita poikkeuksellisen aggressiivisesta oravasta. Prospect Parkissa riehuva orava on hyökännyt ainakin viiden ihmisen kimppuun. Oravalla epäillään olevan rabies, eli vesikauhunakin tunnettu virusinfektio.

BBC:n mukaan brooklynilaisessa puistossa kauhua kylvävä orava hyökkäsi viimeisimmän uhrinsa kimppuun kesken hänen juoksulenkkinsä. Raivotautinen eläin oli purrut kivuliaasti ja hänet jouduttiin toimittamaan ensiapuun. Rabies tarttuu erittäin harvoin oraviin.

Rabies aiheuttaa aivotulehduksen, joka voi tarttua lähes kaikkiin tasalämpöisiin eläimiin. Tauti on ihmisille vaarallinen ja johtaa kuolemaan, ellei henkilöllä ole voimassa olevaa rokotusta. Vesikauhu siirtyy eläimeltä ihmiseen pureman yhteydessä.