Kuuma vinkki: Näin pidät hajut loitolla lenkkikengistä!

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Urheilujalkineissa muhivat bakteerit saattavat tehdä kengistä ällöttävän haisevat jokaisen treenin tai harjoituksen jälkeen. Hajuhaittoja voi kuitenkin ennaltaehkäistä yksinkertaisella keinolla. Puhdista kengät käytön jälkeen käsidesillä.

PureWow-sivusto antaa vinkin, jonka avulla voi pitää urheilujalkineet miellyttävän tuoksuisena pidempään. Pane muutama tippa käsien desinfioimiseen tarkoitettua puhditusainetta käsipyyhepaperiin tai talouspaperiarkkiin. Pyyhi sen jälkeen kengät paperilla kauttaaltaan jalkineiden sisäpuolelta.

Anna kenkien kuivahtaa aineesta noin puolen minuutin ajan. Vinkin avulla lenkkarit pysyvät parempituoksuisena pidempään. Samaa keinoa voi testata myös muihin kuin urheilussa käytettäviin jalkineisiin.