Tämä vaikuttaa treffien onnistumiseen eniten – ulkonäköäkin tärkeämpää

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ensitreffeille mennessä saattaa kiinnittää poikkeuksellisen paljon huomiota omaan ulkoasuun, sanavalintoihin ja käyttäytymiseen. Tuoreen kyselyn mukaan 90 prosenttia sinkuista arvostaa deiteillä eniten sitä, että treffikumppanin kanssa pystyy keskustelemaan luontevasti.

Plenty of Fish -treffisivusto on julkaissut raportin, jota varten on haastateltu 2.000 sinkkua. Coversation Nation keräsi vastauksia 18–70-vuotiailta sinkuilta, ja heistä 90 prosenttia uskoo treffien onnistuvan ainoastaan silloin, jos tapaamisessa pystyy keskustelemaan tarpeeksi. Keskustelukäyttäytymisellä on paljon enemmän merkitystä kuin vaikkapa ulkonäöllä.

Uudet tuttavuudet arvostavat vastapuolessa älykkyyttä, äänensävyä ja huumorintajua. Näitä ominaisuuksia ei pääse tunnustelemaan ilman kunnollista keskustelua. Mikäli juttelu ei onnistu ensitreffeillä, kokee 85 prosenttia tapaamisen vaivaannuttavaksi. Jos deitin kanssa ei ole mitään yhteistä, keskustelunsävy on tökerö tai osapuolet eivät jaa samoja arvoja, he näkevät tuskin toista kertaa samoissa merkeissä.

Treffeillä kannattaakin kiinnittää huomiota siihen, että kuuntelee toista osapuolta, mutta vaihtaa hänen kanssaan myös mielipiteitä ja tarinoita. Juttelun lomassa ei kannata räpeltää puhelinta, puhua entisistä kumppaneista tai poistua liiaksi tupakalle. Onnistuneiden treffien jälkeen kannattaa soittaa deitille ja kiittää mukavasta illasta. Soitto vakuuttaa viestiä paremmin ja antaa mahdollisuuden jatkaa keskustelemista.