Seksikäs selfie pelasti naisen hengen – luomi paljastui melanoomaksi

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Mediassa puhutaan runsaasti selfiekulttuurin nurjista puolista ja riskeistä, mutta nyt eräs nainen kertoo sen pelastaneen hänen henkensä. Hän päätyi näyttämään niiden ansiosta lääkärille hengenvaaralliseksi paljastunutta luomea.

21-vuotias Cloe Jordan kertoo ottaneensa mielellään selfieitä bikineissä ja alusvaatteisillaan. Naista kuitenkin häiritsi kuvissa näkyvä luomi, joka oli ollut hänen vatsassaan syntymästä lähtien. Niinpä Jordan päätti vierailla lääkärillä selvittämässä, voisiko sen poistaa.

Luomea tutkinut lääkäri määräsi nuoren naisen tarkempiin testeihin. Biopsia paljasti luomen olleen melanooma. Jordanin luomi on sittemmin leikattu, ja hän odottaa parhaillaan jatkotoimenpiteitä.

– Luomi on ollut vatsassa koko ikäni. Se alkoi muuttaa muotoaan viime kesänä, mutta en juurikaan kiinnittänyt asiaan huomiota. Olin kuitenkin vihannut luomea joka kerta kun käytin bikineitä tai kivoja alusvaatteita, sillä se oli tiellä ottaessani selfieitä, Jordan paljasti Huffpost-sivustolle.

Koettelemuksesta säikähtänyt Jordan aikoo jatkossa vältellä auringonottoa. Seuraavaksi lääkärit tulevat selvittämään, ehtikö syöpä levitä naisen vartalossa. Mikäli näin on, hänen hoitonsa tulee jatkumaan.

– Olen nykyään kiitollinen siitä, että luomi häiritsi bikiselfieitäni. Se on ehdottomasti pelastanut henkeni, Jordan toteaa.

I wasnt going to post anything on social media but seeing my scars today has really brought it home. I was diagnosed with skin cancer a few months ago and have undergone an operation to try and remove it, Skin cancer is the most common form of cancer in the UK, and rates continue to rise. At least 100,000 new cases are now diagnosed each year, and the disease kills over 2,500 people each year in the UK – that's seven people every day. I have never really been someone to frequently use sunbeds and expose myself to sun however I am guilty of doing it every now and again. Seriously guys jumping on the bed for that quick 10 minute holiday is really not worth it. Look after your skin! #skincancer #cancer #cancersucks #protection #skin #sun #sunbed #beatcancer #pale #tanning #tan

Henkilön cloejordan (@cloejordan_x) jakama julkaisu

☀️

Henkilön cloejordan (@cloejordan_x) jakama julkaisu