Näin pääset eroon myrkyllisestä parisuhteesta – älä tuhoa itseäsi

Lifestyle · Stara.fi

Oletko parisuhteessa, joka tukahduttaa tunteesi, estää persoonallisuutesi, karkottaa sinut kavereistasi ja sukulaisistasi? Huonosti voivat parisuhteet voivat pahimmillaan tehdä ihmisen alakuloiseksi ja muuttaa pelkäksi kuoreksi. Kun ihminen tuntee olevansa loukussa, on asioille tehtävä jotain.

Myrkyllisessä parisuhteessa on hankala hymyillä. Onnelliset hetket ovat vaihtuneet itkemiseksi sekä tunnepuolen tuskaksi ja toivottomuudeksi. 17 vuotta tuhoisassa parisuhteessa ollut Mynoo Maryel on kirjoittanut teoksen The Be Book, A Journey Into Miracles and Guide to Self Liberation.

Kirjailija on itse kantapään kautta oppinut, että jokainen henkilö itse on elämänsä tärkein asia. Vaikka kumppania etsitään täydentämään omaa persoonaa, ei toinen ihminen voi elää kenenkään muun puolesta. Ihminen saattaa jopa kuvitella, että parisuhteen alakuloisuus ja vääristyneet käyttäytymismallit ovat omaa syytä, vaikka se olisikin kumppani, joka alistaisi ja tukahduttaisi ilon.

Vaarallinen puoliso voi antaa olon, että hänellä ei ole valtaa lähteä pois parisuhteesta. Olettamus on väärä, sillä jokainen ihminen päättää itse omista teoistaan ja menoistaan. Kenenkään ei tulisi kadottaa minää toisten halujen alle. Energia kannattaa suunnata omaan hyvinvointiin ja onneen. Unohda huono liitto ja elä itsellesi. Se päivä voi olla jo tänään.