Langattomat laturit tulevat – lataavat kaikki huoneen laitteet kerralla

Digi · Terhi Piiroinen

Langattomat matkapuhelinlaturit tekevät vauhdikasta tuloa markkinoille. Yksi malleista on Wi-Charge, joka voi ladata kaikkien samassa tilassa olevien älylaitteet jopa kymmenen metrin säteellä. Latauksen voi estää blokkaamalla signaalin.

Wi-Charge on periaatteessa huoneen kattoon asennettava laite, joka lataa paikalla olevia älylaitteita langattomasti. Enää ei tarvitse etsiä pistorasioita tai kytkeä puhelimia johtoihin akun virtaa kerryttääkseen. Latauskeskus voidaan asentaa esimerkiksi kokoustilan kattoon, jolloin jokainen läsnäolija saa virtaa laitteisiinsa ilman pelkoa akun loppumisesta.

Uuden sukupolven laturin avulla voi ladata puhelimien lisäksi esimerkiksi kelloja, valvontakameran laitteistoa tai kaiuttimia. Vastaanottoyksikkö muuttaa valon sähköksi aurinkokennojen tavoin. Keskukseen kertynyt virta toimitetaan vastaanottavalle laitteelle virtuaalisen ja fotonisen virtajohdon avulla hyödyntäen valon infrapunasäteilyä.