Seksi ei ole nuorten syrjähyppyjen syy – todellinen syy aivan toinen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Nuoruuden ensirakkaus saattaa tuntua koko loppuelämän kestävältä suhteelta, kunnes jompi kumpi osapuolista kokee haluavansa eri asioita. Aikuistuminen ja erilleen kasvaminen saattaa myös muuttaa persoonallisuutta samalla, kun elämänkokemus avartaa maailmankatsomusta. Silloin entinen ei tunnu enää samalta.

Journal of Sex Research -julkaisussa on esitelty tutkimus, jota varten on haastateltu 104 naista ja miestä. Heistä kaikki olivat tunnustaneet pettäneensä kumppaniaan kuluneen puolen vuoden aikana. Vastaajien keski-ikä oli 22 vuotta. Mitä yleisempää pettäminen oli, sitä helpompi ihmisisten oli keskustella aiheesta.

Tutkijat analysoivat vastauksia ja saivat selville, että 76 prosenttia tutkimukseen osallistujista petti kumppaniaan, koska ei enää kokenut olevansa kumppanin kanssa henkisesti samalla tasolla. Syrjähypyn tehneet henkilöt tunsivat, että suhde ei enää merkannut heille tarpeeksi tai tuntunut jännittävältä. Myös vähäinen kommunikaatio ja liiallinen riitely johtivat helposti pettämään.