Lääkärit kieltäisivät McGregorin ja Mayweatherin ottelun – iskut voivat tappaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nyrkkeilytähdet Floyd Mayweather ja Conor McGregor ottelevat ensi yönä Suomen aikaa nyrkkeilymaailman tämän hetken kohutuimmassa ottelussa Las Vegasissa. Nyt taistelulajeja harrastavien urheilijoiden terveyteen erikoistunut lääkärijärjestö on ilmaissut huolensa ottelusta.

Association of Ringside Physicians -järjestö ihmettelee, miksi Mayweather ja McGregor pannaan samaan kehään, koska irlantilainen vapaaottelija on pahasti altavastaajan asemassa. Lääkäreiden mukaan 49-0 otteluluvuin kaikki matsinsa voittanut nyrkkeilijä Floyd Mayweather on ylivoimainen. Hänen iskunsa voivat pahimmassa tapauksessa jopa tappaa Conor McGregorin.

Järjestön puheenjohtaja Larry Lovelace kertoo New York Timesille, että hän pelkää suunnattomasti, että ottelussa satutetaan toista osapuolta todella paljon. Ottelua operoivan Nevadan urheilukomission puheenjohtaja Bob Bennett on täysin eri mieltä lääkäreiden kanssa. Hänen mukaansa McGregor on pidempi ja vahvempi vastustaja. Lisäksi hän on vasenkätinen ja 12 vuotta Mayweatheria nuorempi.

Ottelussa käytetään normaalia kevyempiä hanskoja, mikä lisää iskujen voimakkuuksia. Ottelutuomarilla on suuri vastuu seurata, että kumpikaan ottelijoista ei joudu pulaan, vaan peli vihelletään poikki ennen kohtalokkaita käänteitä. UFC-ottelija Tim Hague kuoli äskettäin nyrkkeilyottelussa saamansa tyrmäyksen seurauksena.

Mayweather-McGregor -ottelun vaaroista osoituksena on myös se, että parhaillaan ympäri maailmaa lyödään vetoa siitä katkeaako toisen nyrkkeilijän käsi ottelussa. Esimerkiksi Betsafella voi lyödä vetoa ottelun lopputuloksen lisäksi käden katkeamisesta, toisen ottelijan puremisesta, fanin nousemisesta kehään ja ottelun jälkeisestä halaamisesta. Ensi yönä arviolta sadat miljoonat ihmiset jännittävät televisioruutujen äärellä miten miehille käy.

A beautiful skull and a beautiful belt to add to my collection of skulls and belts.

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on