Miehiä pitäisi deittailla sunnuntaisin – rakastuvat silloin helpommin!

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä haluaa olla sinkku, mutta saada kuitenkin säännöllisesti seksiä, läheisyyttä ja lämpöä. Kaveriseksi on järjestely, mikä sopii aikuisille ja samalla viivalla oleville henkilöille. Sunnuntaisekstailussa on kuitenkin vaaransa.

DrEd.com-sivuston toteuttaman kyselyn mukaan noin 52 prosenttia miehistä ihastuu tai rakastuu kaveriseksiä tarjoavaan kumppaniinsa. Vaikka heidän tarkoituksenaan on viettää vapaata poikamiehen elämää, saattavat tunteet päättää toisin. Naisista vain 44 prosenttia kokee samanlaisia tuntemuksia vakinaista sänkykaveria kohtaan.

Kaveriseksiä harrastetaan paljon, sillä 60 prosenttia kyselyyn vastanneista myönsi olleensa joskus vaikutisessa seksisuhteessa toisen ihmisen kanssa. Peräti 17 prosenttia vastanneista kertoi harrastavansa kaverin kanssa seksiä säännöllisesti edelleen. Tutkimukseen osallistui tuhat naista ja miestä. Kaveriseksi on huomattavasti yleisempää Euroopassa kuin Amerikassa.

Kaveripanot eivät ole pelkkää seksiä, vaan vakituisen kumppanin avulla voi saada kaivattua läheisyyttä esimerkiksi krapulapäiviin tai yksinäisiin hetkiin. Kaveriseksin sääntönä yleensä on se, että tunteet pidetään suhteesta irrallaan ja molemmilla osapuolilla on täysi vapaus sinkkuelämään. Yleensä suhteen pääpaino on kuitenkin puhtaasti seksissä.