Nainen nostettiin ilmaan 20 000 ilmapallolla – se onnistui sittenkin!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Moni on varmasti pohtinyt lapsena, olisiko lentäminen mahdollista tarpeeksi monen heliumpallon avulla. Tuoreen tempauksen perusteella se on, joskin ilmaan nousemiseen tarvitaan valtava määrä palloja.

Sydneyn oopperatalossa järjestettiin taannoin Antidote-tapahtuma, johon kuului taiteilija Noemi Lakmaierin performanssi Cherophobia. Siinä hän leijui yhdeksän tunnin ajan ilmassa 20 000 ilmapallon kannattelemana.

Performanssin nimi Cherophobia viittasi onnellisuuden pelkoon, ja Lakmaier ammensi siinä omia kokemuksiaan fyysisesti vammautuneena. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun taiteilija roikkui ilmassa helium-pallojen kannattelemana. Aikaisemmassa performanssissa ne kannattelivat häntä Huffpost-sivuston mukaan jopa 48 tunnin ajan.