South Park sekoitti kotien virtuaaliavustajat – karvaisia kiveksiä ja shoppailua

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amazon Alexa ja Google Home -virtuaaliavustajien omistajat yllättyivät pahimman kerran katsoessaan animaatiosarja South Parkin tuoreinta jaksoa. Sarjan hahmot onnistuivat nimittäin aktivoimaan tosimaailman laitteita televisiosta käsin.

South Parkin 21. kauden ensimmäisessä jaksossa Cartman ja muut päähenkilöt pelleilivät virtuaaliavustajien puheentunnistustoiminnolla. Monet Twitter-käyttäjät huomasivat Amazon Alexan ja Google Playn reagoivan sarjan repliikkeihin kotikatsomoissa.

Virtuaaliavustajat muun muassa toistivat Cartmanin kommentteja isoista ja karvaisista kiveksistä sekä lisäsivät erikoisia tuotteita käyttäjien ostoslistoille. On epäselvää, oliko katsojien virtuaaliavustajien aktivointi tarkoituksellista vai puhdasta vahinkoa. Sarjan huumorin huomioon ottaen jälkimmäistä vaihtoehtoa voi tuskin poissulkea.